Het was wel even schrikken!

We zijn hier nu een week, en gelukkig zijn we goed op weg om er weer ons plekje van te maken. Het gras was dankzij lieve engeltjes als een biljartlaken. maar de rest was… tja, wat zal ik zeggen! Het huis was op de begane grond tijdens onze afwezigheid overgenomen door de muizen. Wat een bende. Zelfs in het gootsteenkastje hadden ze zich tegoed gedaan aan de vaatwastabletten. Dat moest dus allemaal opgeruimd worden alvorens in te ruimen, en dat na een rit die onverwachts (3 files!) 14 uur had geduurd.

Wat de tuin betreft, hier staan onze fruitstruikjes ergens tussen.  De helft is inmiddels uitgegraven, we zijn bezig. De moestuin is volledig overwoekerd, daar hebben we nu maar wat andere plannen mee, een beetje meer gericht op eenvoud, met name om mijn rug te sparen, helaas is dat nodig.
De vijver was een modderpoel, Wel wat water nog, maar veel hadden de twee goudvissen niet meer, die is dus als eerste aangepakt.  Veel planten teruggebracht tot normale proporties, dor blad eruit, veel water erbij, strandje gemaakt. Het ziet er weer prachtig uit, de 50 kikkers en 2 goudvissen zijn heel tevreden. Ook de vogels komen inmiddels alweer voorzichtig een bad nemen. Als verrassing stond er vandaag nog een waterlelie in bloei.

De balkonbakken hangen hier gezellig langs het weggetje. Veel bloemen zijn er nu niet, dus dit maakt het meteen een stuk kleuriger. We komen langzaam aan weer in normaal vaarwater! Tot later!

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Het was wel even schrikken!

  1. Marianne en Ad schreef:

    Was ook wel een beetje te verwachten na zo’n lange tijd van afwezigheid. Wij ziwn het morgen en vrezen wat dit betreft ook het ergste. Maar zien er wel naar uit. Tot ziens

  2. Cees en Dini schreef:

    Leuk om weer iets van jullie belevenissen in frankrijk te horen

Reacties zijn gesloten.