Ons plekje in de Franse Corrèze

Ons wel en wee in de Corrèze

Het is alweer enige tijd geleden dat ik de blog heb bijgewerkt, dus dat is de hoogste tijd. Want hoe gaat het nu met ons op dat Franse plekje in de Corrèze?

We zijn inmiddels goed ingeburgerd in ons kleine gehuchtje. Dit gehuchtje telt slechts 8 huizen, waarvan er eentje leegstaat. Met de Franse inwoners hier hebben we goed contact en hoewel de taal uiteraard met sprongen vooruit is gegaan is een goed gesprek nog altijd lastig. We komen er wel uit, maar echt mooi zal het niet klinken, ook al vinden wij het al heel wat ;). Maar gelukkig begrijpen we elkaar.

De kerk in Meilhards uit de 13e eeuw

Ons gehuchtje maakt deel uit van het dorpje Meilhards. Meilhards telt ca. 300 inwoners. Jaarlijks sterven er ca. 20 inwoners, en er is gemiddeld één geboorte. Dat gaat dus hard. Dit is eigenlijk het beeld in de hele Corrèze, dat ook bekend staat als een van de armste regio’s in Frankrijk. Dat is overigens ook meteen de charme van dit plekje, het is niet bedorven door fabrieken en andere vervuilende bedrijven, en de bevolking is nog gewend het met elkaar te doen, zodat burenhulp- en contact vanzelfsprekend zijn. Daar zijn wij als relatieve buitenstaanders vanzelf deel van uit gaan maken. Komend jaar echter gaat de Corrèze voor het internet volledig worden voorzien van glasvezel. Dat is hard nodig, ook voor ons, maar we houden ons hart vast voor de ontwikkelingen!

Hier wonen we in de Corrèze, 50 km. onder Limoges

Wij wonen op de rand van de Haute Vienne, en genieten dus eigenlijk van twee regio’s, die elk hun eigen activiteiten organiseren en hun eigen natuurschoon hebben.

Onze buren in de Haute Vienne

Onze dagen zijn goed gevuld. Martin gaat geregeld hardlopen, waar hier alle ruimte voor is, hoewel hij wel eens klaagt over de heuvels, die juist zo aantrekkelijk zijn als je niet hardloopt. Daarnaast heeft Martin het op zich genomen, uit dierenliefde, om de twee “waakhonden” van onze buren de omgeving te laten zien. Aanvankelijk ging dat zeer schoorvoetend, maar uiteindelijk zijn ze razend enthousiast (honden en Martin 😉 )! Ik tuinier, vanaf dat de moestuin gaat opleveren eten we alleen nog uit eigen tuin. En omdat ik graag experimenteer, eten we ook zeer gevarieerd! Verder schilder ik veel. Onze oude broodoven is gerenoveerd en omgetoverd tot een mini-atelier. In dat atelier werk ik voornamelijk met olieverf. Daarnaast aquarelleer ik. Eens per week ga ik naar aquarel-les in het stadje Bujaleuf, niet alleen leerzaam, maar vooral erg gezellig.

Afgelopen najaar hebben we met drie “artiesten” een atelierroute gehouden in ons gehuchtje. We waren blij verrast door het aantal bezoekers en de burgemeester, die heel erg enthousiast was, heeft ons de “salle de polyvalente” beloofd op 1 mei (nationale feestdag hier) as. om een heuse expositie in te richten!

Onze broodoven, omgetoverd tot mini-atelier

Bij ons huis hebben we een studio. Een gezellige, kleurige ruimte compleet met keuken en badkamer op de bovenverdieping van onze grote schuur. Met eigen opgang dus. We vinden het altijd gezellig als er mensen komen, maar we zijn gestopt met professionele verhuur. Als je professioneel verhuurt, dan moet je ook professioneel leveren, en dat gaf toch wat druk. Een traag werkend internet is dan al iets om stress van te krijgen! Maar voor vrienden, familie en andere genodigden staat de ruimte ter beschikking. Zonde om niet te gebruiken!

Dit bericht is geplaatst in Ons huis in de Corrèze met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Ons plekje in de Franse Corrèze

 1. Chris schreef:

  Wat leuk, en een mooi bijzonder plekje. Middaguren komen we met de caravan wel eens langs

  • Ivonne schreef:

   We hebben een mooi caravanplekje compleet met stroom en gebruik van badkamer Chris 🌼

 2. Goede middag jullie wonen super mooi. Een prach uitzicht en een mooi en zeer gezellig huis

 3. Cees en Dini Methorst schreef:

  Leuk stukje weer, maar wij vinden Frankrijk te ver rijden

Reacties zijn gesloten.