Ons dorpje in tekeningen gevangen

Ons woonhuis

Mijn ateliertje en onze schuur

Een van de leukste en meest ontspannen dingen die ik doe is tekenen. Elke week pak ik wel een aantal keer mijn potloden en schetsboek om te tekenen. Soms zit ik voor het onderwerp, soms, met name bij minder mooi weer, duik ik met een foto weg in mijn ateliertje, dat we hebben gemaakt in de voormalige broodoven.

Het gehuchtje telt een aantal woonhuizen, waarvan een deel permanent is bewoond, en een deel als vakantiehuizen (van Fransen) wordt gebruikt. Er staan twee schuren met een uiteindelijke woonbestemming, in de ene schuur wordt druk gebouwd door een Engels echtpaar, de andere is van een kapper uit Limoges, die is overleden, en dus is het van de erven. Daar zien we niets gebeuren!

Ooit moet het een levendig gehuchtje zijn geweest, met spelende kinderen in de straatjes, maar nu is het stil geworden. Toch vinden wij het prettig om bij een kleine gemeenschap zoals dit te horen, we hebben bewust niet voor een afgelegen woning gekozen. Dagelijks maken we een praatje met de buren, de bakker komt een aantal keer per week, de postbode komt langs, en zo nog een en ander. De sociale controle is prima, komt er een onbekende in het dorpje dan slaan de honden aan, en kijkt men even wie er is.

In de winter, tijdens onze afwezigheid, wordt er goed op ons huis gepast, en dat geeft een heel veilig gevoel. Natuurlijk doen we ook dingen terug, boodschapjes, oppassen op huis en dier, en zo nog wel wat zaken die je als normale buren voor elkaar doet. Het nabuurschap van vroeger is hier nog levend. We hebben het getroffen!

Dit bericht is geplaatst in Ons huis in de Corrèze met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Ons dorpje in tekeningen gevangen

 1. Ad Kapteijns schreef:

  Heel erg m ooi. De details versterken het beeld en de herkenbaarheid.

 2. Marian - Piet schreef:

  Zeker hebben jullie samen het getroffen , maar ook de buren spreken zo.
  Prachtige tekeningen , de tijd staat daar heerlijk stil.
  Jullie plekje is een juweeltje.
  Het maakt ons stil…maar wij hebben herinneringen met een gouden randje.

Reacties zijn gesloten.