Ons huis is geopend, en we gaan door …

We hebben een paar weken rust gehouden, leuke dingen gedaan, mensen ontmoet en vooral genoten van het prachtige weer hier. Maar het is tijd om weer verder te gaan, rust roest hè 🙂 ?
2016 opening huisDSC_5865
Afgelopen vrijdag hebben we in klein comité de opening van ons huis gevierd. We hebben voor deze gelegenheid onze vrienden in het gehuchtje uitgenodigd, onze buurvrouw, en haar zoon en dochter. Deze buren zijn voor ons heel belangrijk, en heel behulpzaam, en daar zijn we graag zuinig op! Onze buurvrouw, die wij gekscherend “de koningin van het dorp” noemen, heeft de opening verricht, en het lint doorgeknipt. 2016 opening huisDSC_5866
Daarna is natuurlijk uitvoerig ons huis bewonderd, dat van boven tot onder flink onder handen is genomen. En vervolgens werd het nog heel gezellig, en hebben we nog veel gepraat over alles wat is gedaan, en nog gaat gebeuren. Het Frans gaat gelukkig steeds beter, het zal grammaticaal nog niet kloppen, maar ik kan mij inmiddels gelukkig goed verstaanbaar maken.
En vandaag is het werk hervat, want we hebben ook nog “bijgebouwen” 😉

Het broodhuisje (de four-a-pain)  wordt gerenoveerd, en er komt een trap van natuursteen naar de moestuin. Daarvoor, en ook omdat het vreselijk woekert, moet de bamboe wijken. 2016 bambooDSC_5873Jammer want het staat beslist decoratief, en we zullen eraan moeten wennen als het weg is, maar het is absoluut noodzakelijk, de wortels tillen het  broodhuisje bijna op! Ook de buren zijn hier blij mee, hun moestuin grenst aan de onze, en ook zij hebben last van de wortels.
Martin was al begonnen het het leeghalen van het broodhuisje, 2016 broodhuisjeDSC_5852 waar stenen van tientallen jaren lagen, omdat met name de oven en de achterkant behoorlijk zijn ingestort. Deze voormalige broodoven wordt netjes gemaakt, met een nieuw dak, ramen en deur.
Wat ook gaat gebeuren, er komt een zgn. carport voor de caravan naast de schuur, en de schuur zelf krijgt een betonnen vloer, en een nieuwe bovenverdieping, waar een studio voor onze gasten wordt gerealiseerd.
Terwijl ik dit schrijf, hoor ik de graafmachine de grond verplaatsen om de vloer van de carport gelijk te maken, en heeft zojuist onze best groeiende druif ruimte moeten maken (slik) voor deze carport :(. Nou ja, we krijgen er straks iets heel moois voor terug… wordt dus vervolgd!
2016 Schuur en broodhuisjeDSC_5875

Dit bericht is geplaatst in Ons huis in de Corrèze met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Ons huis is geopend, en we gaan door …

 1. Marian - Piet schreef:

  Beste Ivonne en Martin,

  Proficiat met de opening van jullie frans huisje en nog wel door Edith , terecht de koningin van jullie dorpje.

  6 September 2015 schreven jullie,” we hebben ons droomhuis gevonden…… ” en nu ben je vaste bewoner , ingeburgerd en door hard werken worden dromen steeds meer werkelijkheid.

  Het is en blijft goed toeven in de ongerepte natuur van Las Bordas

  Wij wensen jullie alle goeds en veel woongenot.

  Groetjes,
  Marian – Piet

  • Ivonne schreef:

   Dankjewel Piet en Marian, we zijn nog steeds helemaal blij met ons huisje, en ook de buitenboel wordt op het ogenblik elke dag een beetje mooier! Groet, Martin en Ivonne

Reacties zijn gesloten.