Onze keuken is klaar!

Toen we nog geen huis in Frankrijk hadden, keken we uiteraard naar advertenties van makelaars. En advertenties, en meer… en bij die advertenties stonden foto’s. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat er vaak vreselijke foto’s bij die advertenties staan. Onscherp, genomen met de telefoon, vaak met de afwas nog op het aanrecht. Maar soms, heel soms waren er foto’s die de aandacht trokken. En dat, … waren altijd foto’s met een kleurige keuken. Kennelijk was het ooit mode in Frankrijk om kleurige tegeltjes boven het aanrecht te doen. En DAT wilde ik. Dus bij die huizen bleef ik altijd wat langer hangen.
Maar toen kochten we dit huis. En dit huis had geen gekleurde tegeltjes. De keuken was wat de Fransen “landelijk” noemen. Nog steeds worden deze keukens gekocht in Frankrijk. Degelijke, massief houten kastjes. Maar ja…
keuken-bruinWe besloten voorlopig de keuken zo te laten, en ons te concentreren op de bovenverdieping. Maar, al snel kwamen we tot de ontdekking (er zat geen vaatwasser in, en de diepte van de kastjes liet dat ook niet toe) dat we toch een andere keuken wilden. Dus vele ruwe handen en kloofjes verder werd er begonnen aan DE KEUKEN. Het was een zoektocht naar de gekleurde tegeltjes die kennelijk al lang niet meer in de mode waren, afgaand op het assortiment van de bouwmarkten. Maar gelukkig, op de website van Castorama vonden we kleine, kleurige tegeltjes.
Na het (ja, een voor een) uitzoeken in de winkel vroegen wij een medewerkster ze voor ons in te pakken, en een bon te maken voor bij de kassa. Ca. 600 kleine tegeltjes, die zij allemaal op kleur moest scannen :). Het deed haar verzuchten of we alsjeblieft, alsjeblieft de volgende keer de keuken in één kleur wilden maken 🙂
Maar ze zitten erop, én we hebben de indeling van de keuken veranderd. Er is geen bar meer die het keukengedeelte scheidt van het eetgedeelte, het is nu één grote woonkeuken geworden.
Het was nog een toer om de tegeltjes kris-kras op de muur te krijgen, met name om te voorkomen dat er ergens een terugkerend patroon ontstond. Michael, onze keukenexpert 😉 wilde ze graag aangereikt krijgen. Het werd dus teamwerk …
Maar allemensen, wat is het mooi geworden! keuken04 Compleet met een enorme koelkast voor iedereen die een drankje bij ons wil komen drinken, Een prachtig en vooral groot fornuis, waar met gemak 5 broden tegelijk in de oven passen, en een ruimte, geweldig! keuken03 Over een paar dagen staat ook de houtkachel in de schouw die we helemaal hebben uitgebikt. De schouw was verstopt achter een inserthaard die wat onvolkomenheden had, dus ook dat hebben we aangepakt. keuken-haard

Als finishing touch heeft Martin de houten trolley die in de keuken stond aangepakt. Bovenop zaten witte tegeltjes. Driemaal raden wat daar nu op zit 🙂
komkommers

Tja, alles is een kwestie van smaak, maar wij zijn hier heel erg blij mee. Het is een keuken geworden om vrolijk van te worden, en dat is nou precies waarom we in Frankrijk zijn gaan wonen!

Dit bericht is geplaatst in De Franse keuken, Ons huis in de Corrèze met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op Onze keuken is klaar!

 1. Paulien Haas schreef:

  Super mooi Martin en Ivonne! Een drankje uit jullie koelkast? Dat komen we zeker een keer drinken. Proost!!

 2. Wilmar Huizing schreef:

  Hoi Yvonne, wat een leuke en gezellige keuken!! Ja, die gekleurde tegeltjes maken het een echt Franse keuken. Ik herken dat ook.
  Veel plezier en genoegen in deze “huppel”keuken…..
  groet Wilmar

  • Ivonne schreef:

   Dank je wel! Op dit ogenblik wordt de kamer gestuced, en dan is het bijna klaar, pffftt 🙂

 3. gaby wierink schreef:

  Hoi martin en ivon,

  Jullie keuken ziet er heel leuk uit met die tegeltjes. Heel mooi gedaan. Alles goed met jullie en de beestjes. Veel plezier met de moestuin.

  Groetjes huub en gaby

  • Ivonne schreef:

   Dank jullie wel. Alles gaat hier prima met de dieren, en van de moestuin eten we al !

Reacties zijn gesloten.