IIIEEEKKSSS … een slang? Dat is griezelen!

In de dierentuin loop ik met afgewend hoofd voorbij de terraria. Slangen, ik zou er nachtmerries van krijgen. Glibberige dieren, al of niet giftig, met zo’n eng tongetje, onvoorspelbaar…

Vannacht had ik, tegen de koude nacht, de kasjes in de moestuin afgedekt. Vanochtend ging ik die afdekking verwijderen. Nietsvermoedend loop ik door het gras, en kijk toevallig naar beneden. Bijna stond mijn voet op, ehhh, iiieekkss. Ik maakte spontaan een luchtsprong. Een vrij dikke, zwart-gele huid lag daar op te warmen in het zonnetje. Toen de hartslag weer een beetje normaal was, maar eens voorzichtig gaan kijken of dit reptiel ook een kop had. En mijn camera gehaald. Een klein, tengere kopje stak uit het gras omhoog en als je niet beter wist, hoorde daar niet een ruime meter, behoorlijk stevige slang achter. Snake in the grassHet kopje draaide mee met al mijn bewegingen, ik was duidelijk gezien. Ze zijn onschadelijk, dat wist ik, het betreft hier de Couleuvre, een voornamelijk in Frankrijk voorkomende slang. Ze kunnen bijten, zijn niet giftig, maar in het nauw gedrongen wel aanvallen. Ik ben dus maar een beetje op afstand gebleven.
De buurvrouw vertelde vanmiddag dat ze er ooit eentje had geprobeerd te doden, maar dat het dier vervolgens recht op haar afsprong. Daarna is ze ze ook maar gaan mijden ­čśë

Het gras rondom de moestuin in het vervolg maar een beetje kort houden, zodat ik het dier kan zien, en we een beetje rekening met elkaar kunnen houden.

Ik, dichtbij een slang. Wie had dat ooit durven denken…
Snake in the grass

Dit bericht is geplaatst in Natuur in Frankrijk met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op IIIEEEKKSSS … een slang? Dat is griezelen!

 1. Ingrid schreef:

  Het leverde wel weer een paar bijzondere foto’s op!

 2. Marian - Piet schreef:

  Ivonne en Martin,

  Het is en blijft de wondere wereld van Las Bordas……. en er komt nog veel meer moois.

  Groetjes,
  Marian – Piet

 3. Ad Kapteijns schreef:

  geweldig. Het zijn prachtige dieren en deze is zoals je zegt vrij onschuldig en niet giftig. Het is de couleuvre vert et jaune, die vooral hagedissen eet, maar ook wat grotere insecten. Vorig jaar heb ik er daar nog vier gezien, waarbij er eentje was dood gebeten door Jaya. Vooral in deze tijd kun je ze vinden op een zonnig plekje na een koude nacht, waar ze zich wat opwarmen.

Reacties zijn gesloten.