Onze eerste week in de Limousin

Onze eerste echte week dat we hier wonen is voorbijgevlogen. We beginnen ons al echt thuis te voelen. En wat is er veel gebeurd! Allereerst de werkzaamheden in huis. Maandagochtend in alle vroegte bij een bouwbedrijf afgesproken met Michael, onze aannemer/klusser. Daar hebben we in hoog tempo alle materialen aangeschaft die we voor het huis nodig hadden. Eenmaal thuis begon het grote breken. Boven worden twee piepkleine kamertjes, waar we geen bed van 1.80 breed inkregen, en ook geen 2 meter lang, verbouwd tot één grote kamer. Daar komt ook een werkhoekje in. Al dezelfde avond hadden we een een grote vlakte (;)) boven, wat een ruimte gaat dat geven! Verdieping. De volgende dag is de wand geplaatst aan de open kant, het hekwerk is daar verwijderd. Martin heeft behang eraf gehaald dat tot boven aan toe geplakt zat. verdieping2
verdieping3  De wanden in de hal en slaapkamer zijn inmiddels gestuced. Tussendoor is aandacht besteed aan het internet, en de satelliet ziet nu ook ons kleine plekje in de Limousin. Tot op heden valt het internet niet tegen. Morgen komt Michael weer terug en begint hij met het inzetten van de Velux-dakramen. Dat zal me een licht geven!
Dan de tuin, daar zijn we ook druk mee. Martin is bezig met het graven van de vijver. We doen elke dag iets, dat houdt het leuk. Ik heb de rotstuin van gras ontdaan. Ik heb alvast stokrozen (binnen) voor gezaaid, en tomaten. En in de moestuin, het kleine stukje dat klaar was, heb ik tuinbonen gelegd. tuinbonenGisteren zijn we naar een tuincentrum geweest, en daar hebben we een verzameling fruitboompjes gekocht. fruitboompjesPruim, Nectarine, appel en kersen. En bramen, rozen en Kiwi’s. Die laatsten hebben vandaag een plaatsje gekregen aan de zijkant van de schuur, tegen de muur aan.kiwi
En zo is er weer een stukje onttrokken aan de natuur, en toegevoegd aan de moestuin. Maar we zijn er nog lang niet!
Ter voorbereiding op de vijver, bedoeld voor het fotograferen van vogels, ben ik begonnen met voeren. Het duurde een paar dagen voordat de vogels het doorhadden, maar nu zijn ze de tuin niet meer uit te krijgen. Gisteren zag ik alleen koolmeesjes die belangstelling hadden,  KoolmeesjeDSC_0069 maar vandaag zaten er ook Pimpelmezen, een roodborstje en vinkjes in de tuin bij het voer, Pimpelmees-schepen zowaar een kuifmees.
Het is een drukte van belang, er ontstond zelfs een wachtrij bij het voer.
Roodborstje-pimpelmees
Het weer is als de zon schijnt heerlijk, en die laat zich gelukkig veel zien. Dankzij de geïmporteerde bollen hebben we al een beetje voorjaar op het terras (met dank aan Hans en Petra ;)). Martin heeft gisteren buurman Guy geholpen met het uitmesten van de schapenstal, een dikke korst mest en stro van de hele winter moest van de vloer worden losgehaald. Machinaal, maar ook veel handwerk.
UitmestenOnze inrichting begint ook meer van onszelf te worden. We hebben nog een paar leuke rode stoelen, maar die blijven even ingepakt tot het stof is neergedaald. Voor Branca en Nicky voelt het trouwens ook al als thuis 🙂

Dit bericht is geplaatst in Ons huis in de Corrèze met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

11 reacties op Onze eerste week in de Limousin

 1. Ad Kapteijns schreef:

  Hallo Yvonne en Martin
  Wat zijn jullie in de weer zeg. Vergeet ook niet af en toe te genieten van wat de omgeving te bieden heeft. Maar wat ik lees vooral trots op datgene wat er nu al gedaan is en dat kunnen jullie ook gerust. Wat een werk al gedaan!
  Heel veel plezier en we zien jullie eind april
  Marianne en Ad

 2. I. de Bruijn schreef:

  Wat leuk, ik had jullie een tijdje niet gevolgd, maar jullie zijn goed bezig. Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben. Het lijkt me ook fantastisch een groeten tuintje te hebben, maar daarvoor zijn we er toch te vaak niet en verdord alles. Goed dat je goede buren hebt, die willen vast helpen als dat nodig is. De vriendendienst hebben jullie ook al bewezen.
  In de Dordogne hebben we ook moeite moeten doen om daar vogels naar toe te lokken met voer, want ze hebben voldoende aan struiken en zitten meer in de dorpen dan op het platte land. Maar het is wel wat gelukt, ongeveer dezelfde vogels die jij noemt. Ik hoor wel veel uilen, vlakbij, maar kan ze maar niet spotten. Wel op een openplek waar ze badderen. Ik was in mijn element toen ik zomaar een Hop zag.
  Ik wens jullie nog veel plezier met het kluswerk. Hartelijke groet, Ineke

  • Ivonne schreef:

   Hoi Ineke, die Hop, die wil ik ook graag zien! De vriend van de eigenaar, die hier vaak is geweest, heeft meerdere keren een Hop in de tuin gezien. En ik wacht met smart op het moment dat de uilen in de nestkast in de tuin komen, dat gebeurt volgens iedereen hier elk jaar. Afgelopen week zat mijnheer uil s ‘avonds laat een enorm kabaal te maken. Maar de volgende dag weer niks.
   En de vogels vliegen af en aan. De oude boerin zei vanmiddag dat het lastig was, vogels in de tuin, tot ik haar wees op de boomstronk, waar er 4 tegelijk bovenop zaten. Ze begrijpt er niks van, en ziet niet de vetbol die erachter ligt 😉

   • I. de Bruijn schreef:

    Wat een goed idee om de nestkast op te hangen. Het huis waar wij komen staat in het bos, ze zullen daar vast in holen nestelen, ze komen in de avond ook buurten, dan hoor ik er meer, er lopen natuurlijk muisjes enzo. Voor welk uitsoort hebben jullie een kast hangen? Meesjes leven ook wel in de muur van het huis, ze hebben nogal wat vijanden als veel Vlaamse Gaaien. Van de buizerds kan ik nu goed de geluiden herkennen en fotograferen. Ik zag vorig jaar, voor het eerst, een IJsvogel bij een riviertje. Die heb ik in Nederland nog niet gezien, ik ga vaak met honden op pad en neem dan niet de tijd om lang stil te zitten. Staat dus op mijn verlanglijst.
    Wat een grap dat de boerin verbaasd was dat ze die vogels zag. Ik zal een emmertje vetbollen meenemen, geen idee of ze die in Frankrijk verkopen. Ik hoor het al, jullie genieten, heel leuk!

 3. I. de Bruijn schreef:

  In een bericht die ik eerder schreef zag ik nu de vraag met welke camera ik fotografeer. Ik fotografeer met de Canon d7 en een Nikon d7000. Ik zag dat jij een tent hebt gekocht of besteld. Weet jij waar ik die het beste kan kopen, ik heb een vogelaar wel horen zeggen dat die in Duitsland was besteld, maar ik kan me voorstellen dat het ook hier in Nederland, of in Frankrijk besteld kan worden.

  Ik heb in het bos wel eens een nest Bonte Spechten gezien, maar het lukte niet, ook niet vanuit de auto, om daar een mooie foto van te maken, ze waren heel schuw. De Groene Specht zag ik op een andere plek scharrelen. Wat een leuke ervaringen zijn dat. In het huis hebben wij Zevenslaper(s) in de garage zitten. Ik kon er afgelopen zomer heel rustig foto’s van maken, hij zat op een balk naar me te kijken. Maar het is niet al te best voor de spouwmuur, die is afgelopen zomer vervangen door materiaal dat er redelijk tegen bestand is. Nu straks bij aankomst zien hoe het huisje erbij staat. We zijn er nu niet geweest. Ik begin er wel naar uit te kijken :). Een goed idee van die vijver, maar de hond zal het ook fantastisch vinden, het werkt dus alleen als die binnen is. In het kinderbadje, dat dicht bij huis stond, hebben we niets gezien, maar op enige afstand zal dat vast wel zo zijn, zeker als het schemerig wordt.

 4. Ivonne schreef:

  Is het niet lastig om zowel met Canon als Nikon te fotograferen?
  Ik heb een heel eenvoudig tentje gekocht, maar precies wat ik nodig had. Eens kijken of het lukt om een link te plaatsen:
  http://www.cameranu.nl/nl/p559032/cameranu-nl-observatietent

  Onze hond zal, denk ik, geen belangstelling hebben voor de vijver, het zou mij verbazen. Maar, ik wacht af. Vandaag hebben we het laatste zand eruitgehaald, morgen bekleden met onderdeken en vijverfolie.
  Ik ga de vijver ook alleen gebruiken in de namiddag, alleen dan staat de zon goed voor foto’s.

 5. I. de Bruijn schreef:

  De link ziet er goed uit, ik ga zo eens kijken en bestellen.
  De hond is een waterhond, dus zal er gek op zijn. Misschien kan ik zo’n vijver dan afdekken…, voorlopig eerst andere klussen.
  De uilen komen tegen de avond badderen, ws ook vroeg in de ochtend. Ja, je zou het zonnetje moeten hebben voor hele mooie foto’s, dat gaat je vast lukken. Ik ben benieuwd!

  Op de Canon heb ik standaard objectieven voor vogelfotografie, op de Nikon de kleinere lenzen, voor de Koningspage, of macro fotografie.
  Het is wel handig zo. Met welke camera fotografeer jij?

  • Ivonne schreef:

   Hoi Ineke, Ik fotografeer met een Nikon D4 en sinds een paar weken ook een Nikon D810 (meer pixels). Daar heb ik, voor vogels en andere dieren, een 500MM en een 300MM bij, allebei F4.
   In 2007 begonnen, en eigenlijk meteen met Nikon. Waarom? Geen idee eigenlijk. Maar ik heb daar nooit spijt van gehad.
   Waar hebben jullie precies een huis in de Dordogne?
   En, zit jij op facebook?

 6. Marian - Piet schreef:

  Ivonne en Martin,
  Jullie plannen….jullie droom…..krijgt steeds meer gestalte.
  Zowel binnen , maar ook buiten , komen er mooie grote veranderingen.
  We genieten van jullie enthousiasme en elke dag werken jullie in je eigen tempo aan de
  realisatie van ’n mooie warme toekomst.
  We blijven jullie volgen.
  Het ga je goed.
  Groetjes aan de lieve buren.
  Marian – Piet

  • Ivonne schreef:

   Dank jullie wel, We zijn druk maar het is ook erg leuk om te doen. En we doen de groeten! Martin en Ivonne

Reacties zijn gesloten.