De vijver voor vogels

We zijn dus een vijver aan het aanleggen voor het fotograferen van vogels. Het is een ondiepe poel van maximaal 35 centimeter, met een klein strandje, waar het de bedoeling is dat vogels gaan drinken en badderen. Ik wilde dat graag snel voor elkaar hebben, zodat vogels eraan gaan wennen. En de uilen zijn er nog niet, maar ook die moeten eraan wennen, want daarvan hoop ik dat ze ook bij het water gaan komen ­čÖé
In Nederland huurde ik met enige regelmaat een vogelhut om te fotograferen, en het leek mij geweldig om er zelf een te hebben. Ik was al begonnen met wat voeren in de tuin, en die plaats is nu bij de vijver. Nog even in beeld, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je het voer niet ziet. vijver05In ieder geval laat het kleine grut zich al goed naar de vijver lokken. vijver03De vijver is nog lang niet af, de inrichting is nu nog alleen bij het strandje gedaan. Dat is een klusje voor de komende dagen. Maar het ziet er al veelbelovend uit!vijver04Veel landingsplekjes voor vogels, met mos, takjes etc., en allemaal ook weer zo te veranderen, zodat je weer een heel andere mini-biotoop krijgt.En dan straks, vanuit mijn schuiltentje, maar wachten op de grote(re) en meer bijzondere vogels ­čÖé

Dit bericht is geplaatst in Fotografie, Natuur in Frankrijk met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar De vijver voor vogels

  1. Ad Kapteijns schreef:

    heel erg leuk. Een strandje met droog zand is heel erg leuk om vogels te lokken die een zandbad willen nemen. Ook denken aan een heel ondiep gedeelte(3 tot 4 cm diep) zodat de vogels daar kunnen badderen. Heel veel succes, maar dat gaat zeker lukken!

Reacties zijn gesloten.