Vogelfotografie

We zijn net terug van de eerste 2 weken in ons Franse huis.
Zoals ik al eerder aangaf, een van mijn doelen is het fotografisch vastleggen van de flora en fauna bij ons kleine paradijsje. Dat moet ik de volgende keer dan wel een beetje beter voorbereiden, ik had namelijk alles bij mij, behalve mijn statief. En dat is met een loodzware 500mm lens wel handig ;). 2015 Las Bordas tortelduiven

Als ik uit het raam van ons huis kijk, dan is het al een drukte van belang. Het licht was meestal wat grauw, dus de omstandigheden zijn nog niet optimaal. Maar het was mijn bedoeling alvast het vijvertje waar ik mijn camouflagetentje wil zetten, in te richten. Het idee was daarvoor een oud hefdak van een campertje te gebruiken. Ik heb flink zitten passen en meten, maar het blijkt niet optimaal te zijn. De randen zijn te hoog, en ik wil een aflopend strandje maken. Daarnaast is vierkant ook niet erg natuurlijk.
2016 Las Bordas vijvertje Ik heb dus besloten toch aan de gang te gaan met vijverfolie. Dat zal in Frankrijk best worden verkocht, maar ik heb het bij de tuincentra en bouwmarkten niet kunnen vinden. Dat gaat dus de volgende keer vanuit Nederland mee. Jammer, de vogels hadden alvast kunnen wennen!

Als ik zo naar buiten kijk, dan is het net of ik in een vogelhut van Han Bouwmeester zit. Die heb ik in het verleden wel gehuurd, maar als ik het goed inschat, dan ga ik die nu niet meer nodig hebben. 2016 Las Bordas bonte spechtIk raakte al opgewonden toen ik bonte spechten af en aan in de tuin zag vliegen, ook een koppeltje. Maar het werd helemaal leuk toen ik een groene specht op de grond ontwaarde, die had ik namelijk nog niet eerder vastgelegd (foto door het raam genomen). En als die dan straks mijn vijvretje als voer- en drinkplaats wil gebruiken ­čśë
2016 Las Bordas groene spechtIk ga mij nu goed voorbereiden, vijverfolie halen, mijn statief bij de mee te nemen spullen leggen en zo nog wat idee├źn :), wordt vervolgd!
2016 Las Bordas vinkje

Dit bericht is geplaatst in Fotografie, Natuur in Frankrijk met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Vogelfotografie

 1. Dini schreef:

  Je bent heel wat van plan! Maar het zal best lukken. Je mag dan niet alles meegenomen hebben, wat je nodig had, maar je bent wel een stuk verder.
  succes, met al jullie plannen…

 2. Ivonne schreef:

  Hoi Dini, dank je wel voor je reactie. Wacht op het volgende berichtje, dan zal je zien dat er ook al aan de moestuin wordt gewerkt ­čśë
  Groet, Ivonne

 3. marian -Piet schreef:

  Hoi Ivonne en Martin,
  Dit is het prille begin van het schoorvoetend ontdekken van de natuur op dit kleurrijk plekje.
  De foto’s spreken boekdelen….en Martin…..let op….de komende tijd zorgt de tuin voor eelt op je handen.
  Maar het blijft genieten en jullie enthousiasme zal niet ophouden.
  Weet dat we jullie blijven volgen.
  Groet ,Marian – Piet

Reacties zijn gesloten.