Die Franse droom, ehhh …

Zoals de meeste mensen die een huis in Frankrijk kopen, of dat willen doen, willen ook wij een eigen moestuin bijhouden. De kookboeken van wat je allemaal met die heerlijke groenten en dat geweldige fruit kan doen zijn al gekocht. Naast het groenten en fruit komt er een groot gedeelte voor bloemen. Leuk voor de tuin, in huis en voor het maken van foto’s.

Bij de eerste bezichtiging zag ik al direct waar die moestuin moet komen, achter het vervallen broodhuisje ligt een mooi braakliggend terreintje, redelijk uit de wind, en voldoende zonnig, denk ik. Alleen, tja, dat ligt dus braak, en dat betekent dat het redelijk overwoekerd is met van alles en nog wat.

Daar moet dus nog even iets gebeuren ;), we zijn in januari tijdens ons verblijf alvast een beetje begonnen.
Working in the vegetable garden Ik was al aan de gang gegaan, maar de rug vond dit niet erg leuk. Tuinieren gaat wel, maar de verrassing was dat het hele stuk is onderworteld door de bamboo die een vorige bewoner ooit naast het vervallen broodhuisje heeft geplant.Broken French house Martin moest dus helpen, en zo hebben we kans gezien ongeveer 5 vierkante meter aan de natuur te onttrekken.2016 Las Bordas vegetable gardenDSC_4592Afgelopen week gingen we naar de Intratuin, en daar heb ik veel bloemenzaad en groentezaad gekocht. En een laag kweekkasje. Martin vroeg zich af waar ik dat allemaal ging laten. Eh, nou, die 5 meter, daar moet natuurlijk nog wel wat bij he ­čśë .Working in the vegetable garden
Het project wordt dus nog vervolgd. Of het allemaal gaat lukken, en ook nog wat gaat opleveren, dat moet nog blijken. Maar de voorpret, die is er niet minder om. Bij mij dan ­čśë
2016 Las Bordas French moestuinDSC_4814

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei, Ons huis in de Corr├Ęze met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Die Franse droom, ehhh …

  1. dini methorst schreef:

    In de zomer is het vast mooi in jullie tuin. Met allerlei lekkers. En moois, en alle zweetdruppels zijn dan weer verdampt en vergeten.
    het ziet er wel lekker ruim uit. Ik ben benieuwd, hoe het er deze zomer uit zal zien.

Reacties zijn gesloten.