Vogelfotografie

Ik huur met enige regelmaat een vogelhut in Nederland. Dat zijn commerciële hutten, met water voor de hut, waar vogels worden bijgevoerd en waar ze komen badderen. Dat zal met ons Franse huis verleden tijd zijn, want ik ga daar een eigen vogelhut(je) inrichten. Compleet met een watertje voor de deur.
Er is al een plek in de tuin waar dit kan en waar ook het licht goed staat, omdat de zon achter de tent eromheen draait (voor de kenners, naast de bessenstruiken). De tent komt dan ca. een halve meter lager te staan, en het watertje, misschien een meter in het vierkant, is dus ten opzichte van de camera wat hoger, hetgeen mooiere beelden oplevert van badderende vogels. Ik droom van een uil die de kinderen laat zien hoe je moet drinken, badderende groenlingen, een kuiken van de torenvalk die zich komt verbazen, een kikker die een duik neemt, kortom, ik zit wel even op mijn krukje in de tent.
En om de droom een zetje te geven, ik heb de tent alvast besteld 😉

Dag 127 Vogel-schuilhut

Dit bericht is geplaatst in Natuur in Frankrijk, Ons huis in de Corrèze, Uncategorized met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op Vogelfotografie

 1. I. de Bruijn schreef:

  Wat leuk Yvonne. Ik fotografeer ook en heb afgelopen zomer een Kerkuil op de weg zien zitten, het was al laat en donker, probeerde nog wat te fotograferen, maar dat lukte niet. Het staat wel op mijn netvlies. Naast ons huis zitten o.a. bosuilen, we horen ze wel, maar zien ze niet. Maar toen wij niets vermoedend, valk bij het huis op een weg reden waren er 2 aan het badderen, machtig mooi gezicht! Ik wens jou ook heel veel van dat soort momenten en dat je ze dan ook nog vast kunt leggen, dat zou prachtig zijn. Een mooi jaar in jullie nieuwe huis!

 2. Ivonne schreef:

  Badderende bosuilen, ik hoop zo dat ik het nog eens meemaak ☺. Met wat voor camera fotografeer je?

 3. Ad Kapteijns schreef:

  Geweldig idee, want het vijvertje wordt dan regelmatig gevoed door het water uit de regenpijp. Ook de schuine kant van de bessenstruiken levert natuur op, want je vind er muizengaatjes, waar – als je heel stil zit – ook overdag regelmatig een muis naar buiten komt om het weer te beschouwen. Als je onder de lindenboom zit heb je goed zicht op het nest van de torenvalken, dus ook dat kan een mooie plek voor je worden. Op de draad achter de door jou te plaatsen tent komen regelmatig een paartje roodstaartjes( de gewone niet de gekraagde) zitten, die van daaruit op insecten jagen. In de druivenstok op de hoek van het huis broedt bijna jaarlijks een distelvink(putter) en op de balken onder het dak van het huis proberen regelmatig tortelduiven hun nest te maken. Niet altijd met succes, want het nest valt er soms af. Heel veel plekjes dus om mooie foto’s te maken. Heel veel succes en vooral heel veel plezier

 4. Ivonne schreef:

  Putters, smelt … 🙂
  Ik wil ze allemaal, het wordt nog hard werken deze zomer.

 5. Ad Kapteijns schreef:

  Dat wordt zeker hard werken. Ik heb namelijk nog niet verteld dat er regelmatig een merel in jullie bakhuis zijn nest heeft, dat er in een holte naast de schuurdeur een pimpelmees zijn en haar best doet om hun jongen groot te brengen, dat er in jullie bos(boven) regelmatig een vlaamse gaai nestelt, dat er in de schapenschuur van de buren in het voorjaar een koppel boerenzwaluwen hun kroost verzorgd. Als je ook van (sommige) insecten houdt: in de zomer vliegen er in de avond heel wat vliegende herten rond en zitten de krekels hun viooltjes te bespelen in het gazon. Soms zie je deze ook overdag als je het gras gemaaid hebt. Als je van de natuur houdt zitten jullie gebeiteld daar! Veel plezier

  • Ivonne schreef:

   O, en dan te bedenken dat ik al dit moois ook nog wil tekenen :(. We gaan over een paar weken even die kant uit, wat spullen wegbrengen, dan ga ik bij alle plekken vast het licht opmeten en piketpaaltjes zetten ;). Ik verheug mij zo enorm op de zomer, ik kan niet wachten 🙂

 6. marian -Piet schreef:

  En ….al dat moois is pas het begin……
  Wij hebben daar gedroomd en blijven nog daarover dromen……
  De vijverbak is al in Las Bordas,dus kijken of deze van toepassing is.
  Jullie zullen ogen en tijd te kort komen.
  Maar al dat moois is jullie gegund.

Reacties zijn gesloten.