Een drukke dag!

Vandaag hadden we de “inspectie” van ons toekomstige huis. Bij aankomst in het gehuchtje, met de makelaar, werden we bij boerin/buurvrouw Edith uitgenodigd voor koffie (wat overigens niet-Frans is, dus très gentille, eigenlijk was het Apero-tijd)).
Op de achtergrond het geluid van de boerderij, blaffende honden, tokkende kipjes, en, klokkende kalkoenen. Toen wij de boerderij verlieten begrepen we dat deze prachtige  kalkoenen niet mee zouden eten van het kerstdiner. Oef, dat is voor een vegetariër een hard gelag. Maar voor de kalkoenen waarschijnlijk nog meer 🙁
Kalkoenen2
Dan het huis, eindelijk, na alle commotie over de vergunning. Het lag er weer geweldig bij, vol in de zon, en voor het huis was het gewoon warm in het zonnetje. En dat in december!
huis
Alles was dik in orde en het was leuk er weer te zijn. We hadden onze aanhanger al meegenomen, en hebben die compleet met lading in de schuur geplaatst. Guy, onze buurman heeft ons daarmee geholpen. Guy is schapenfokker van een of ander mooi ras, en wint daar prijzen mee. Keurend bekeek hij onze gloedjenieuwe aanhanger, en keurde hem goed voor het vervoer van “des brebis” … Nou, daar hebben we het nog wel eens over 😉aanhangwagen

Daarna zijn we naar de kerstmarkt in Chamberet gegaan. Alles is altijd weer een beetje anders dan in Nederland. Wat te denken van een kerstmarkt met draaimolen voor de kinderen, en ezeltje rijden voor volwassenen, in kerstman-outfit?kerstmarkt

Op de markt hebben we kennis gemaakt met Sarah, moeder van een Belgisch gezin met 3 heel kleine kinderen, die in juli in de omgeving is neergestreken. kerstmarkt chamberetVolgens de makelaar zijn het helden, in het enorme huis (met 6 hectare grond), waar alles nog moest gebeuren, ontbrak zelfs een toilet. Dan valt ons avontuur nog wel mee ;). Volgend jaar, als alles een beetje groeit, gaan we groenten en fruit bij ze kopen. Het doel van hen is een biologische boerderij met winkel op te starten.
En dan, als laatste activiteit vandaag, zijn we naar de kerk in Croissille sur Briance geweest. Daar was een koor dat kerstliedjes zong, een soort meezingbijeenkomst, in het Engels en in het Frans. Het bleek een bijeenkomst van de Engelse gemeenschap te zijn, ach, waarom niet. En de glühwein achteraf smaakte er niet minder om. Buitengekomen was de feeërieke verlichting van Croissille ontstoken. Ook dat hadden we niet willen missen. Morgen naar de notaris!
Croisille sur Briance

Dit bericht is geplaatst in Ons huis in de Corrèze met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Een drukke dag!

 1. walter schreef:

  Beste Yvonne en Martin,
  Fijn dat jullie de sleutel hebben. Op het verhaaltje ben ik natuurlijk een beetje jaloers.
  Lijkt mij geweldig, wat jullie te wachten staat.
  Geniet ervan……
  En nogmaals dank voor het vertrouwen. De koffie staat bij deze Boer ook altijd klaar!

  Walter

Reacties zijn gesloten.