En dan, eindelijk naar Frankrijk !

Het is spannend geweest achter de schermen. Toen wij het voorlopig koopcontract tekenden (in september jl.) was er een voorwaarde. We wilden absoluut van de schuur die bij het huis hoort, een gastenhuis mogen maken. Dus, van agrarische bestemming naar woonbestemming. Die vergunning is aangevraagd, en deze procedure, wat een “hamerstuk” zou zijn, zou ca. 3 weken duren. Vandaag kwam de vergunning binnen. Tijdens de procedure ging veel mis. Maar nu is het eindelijk rond. En omdat alle geluiden vanuit Frankrijk gunstig leken, hebben we deze week het huis betaald, een aanhanger gekocht, en vanmiddag onze berging leeggemaakt en de aanhangwagen gevuld. Dat ruimt alvast op ­čśë aanhangwagen. Mudvol zit hij!
We vertrekken zaterdag, zondag hebben we dan de zgn. “inspectie” van de woning, en maandag zijn we bij de notaris voor de overdracht van ons “droomhuis”.

Wow, wat een moment! Gedurende de afgelopen maanden is het huis natuurlijk niet uit ons hoofd geweest.
Tijdens de verhuizing naar het appartement moesten we er veelvuldig aan denken, om ons er nog even aan te herinneren waarom we het ook alweer allemaal deden.┬á We hebben kennis gemaakt met de huidige (Nederlandse) eigenaren van het huis, we hebben gecorrespondeerd met de vriend van hen, een natuurkenner die vaak in het huis was, en veel kon vertellen over de natuur rondom het huis, verhalen (en foto’s) die het water in de mond deden lopen (zie “De natuur lonkt“). Twee weken terug was er een documentaire op TV, De terugkeer van de torenvalk. Daar hebben we verlekkerd naar gekeken, want die torenvalk, die zit ook elk jaar op het nest in “onze” schuur in Frankrijk …

Foto Ad Kapteijns

Foto Ad Kapteijns

Kortom, we wilden graag, grager graagst dit huis hebben, en nu gaat het dan echt gebeuren. Met vergunning, wat zijn we blij!!
We blijven een kleine week in Frankrijk, er staat een gesprek met een aannemer gepland omdat we ook wat aanpassingen aan het woonhuis willen maken, en zo hebben we nog wel wat activiteiten staan. Dus we krijgen het druk, maar we zijn er blij mee!
Wordt vervolgd ­čÖé

Dit bericht is geplaatst in Huizenjacht met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op En dan, eindelijk naar Frankrijk !

 1. Ad Kapteijns schreef:

  Een geweldig bericht van jullie. Inderdaad een droom verwezenlijken is het mooiste was er is. We zijn pas nog in Frankrijk geweest – in verband met de begrafenis van de buurman -Robert- en het blijft, ondanks de droevige omstandigheden en reden dat wij er waren, een geweldig land en een prachtige streek. Zoals jullie weten zijn ook wij bezig om een huisje in Frankrijk te kopen in Counil – le Lonzac, dus niet zo ver van jullie huis verwijderd. Dus als het zo uitkomt – we kunnen elkaar daar zeker wel eens ontmoeten. Uiteraard ben ik ook graag bereid om het gebruik van tuinmachines uit te leggen rondom jullie huis, want daar heb ik verschillende jaren al mee gewerkt. Geniet van jullie nieuwe huis , goede reis en mogelijk tot ziens. Marianne en Ad

  • Ivonne schreef:

   Ja, we hadden al gehoord van Piet dat je in de omgeving neerstrijkt, hartstikke leuk! We gaan elkaar zeker ontmoeten, je kan mij vast ook alle nestjes en holletjes aanwijzen ;). En inderdaad, met name zaken als de grasmaaier zal mogelijk ook nog even lastig zijn. We hebben de intentie ergens begin maart naar Frankrijk af te reizen voor een wat langer verblijf.
   Jullie ook veel plezier met alle voorbereidingen, hoewel, 2.5 uur de notaris aanhoren … ­čÖü

Reacties zijn gesloten.