Verhuizing appartement is (bijna) klaar

Wat een slopende situatie de afgelopen weken. Ons nieuwe appartement leek op tijd klaar, maar hoe gaat dat, als je eenmaal bezig bent ;). Niet alles zat mee. Dingen pasten niet, of zaten tegen (tegels waren bijvoorbeeld te hard om zomaar een gat te boren), en zo was er nog wel zo het een en ander.
We zijn afgelopen zaterdag verhuisd, met de geweldige hulp van onze zonen. We hadden gelukkig al veel zelf gedaan en alles (dachten we toch) redelijk goed uitgedacht.
Verhuizing-verkleind
Toch sloeg bij elk nieuw meubelstuk, bij elke nieuwe doos die het toch niet heel kleine appartement werd binnengedragen, de paniek toe. Waar laten we DAT nu weer… Dit werd ook wel een beetje veroorzaakt door de verbouwingsrommel die nog overal staat. Verfblikken, gereedschap etc. staan nog overal, en dat helpt dan niet echt. Het is allemaal nog niet klaar. Terwijl ik dit schrijf wordt de vloer in de badkamer gevoegd, en de enige nog te schilderen wand in de huiskamer op kleur (grijs) gebracht.

De berging, ook niet klein, en bedoeld om voorlopig de spullen die mee naar Frankrijk moeten op te slaan, slibde dicht. Te dicht, vrees ik. Morgen huren we een aanhanger, en al die “twijfeldingen” gaan morgen zonder pardon naar de kringloop. We MOETEN ruimte maken, onze fietsen kunnen er nu niet meer in :(. Een optie is extern op te slaan, maar als je dan uitrekent wat die leuke kastjes van Ikea gaan kosten aan opslag en transport, dan lijkt de Ikea in Frankrijk een betere keus ­čśë

Maar, deze 1e fase is bijna voltooid. Nu kijken we uit naar 7 december, de dag van de overdracht van ons Franse huis. Er is nog een “dingetje”, de vergunning om van de schuur een gastenhuisje te maken is nog niet rond. Dit zou volgens de makelaar 3 weken duren, maar inmiddels zijn we al maanden verder. “Komt goed” , zeggen de instanties, maar wij willen dat toch graag zwart op wit zien staan, en graag ook nog voor 7 december (is ontbindende voorwaarde voor de koop).┬á Zo gauw deze vergunning een feit is, kopen we een aanhangwagen, en nemen we die voor de 7e december alvast volgestouwd mee naar Frankrijk. Dan is de berging ook weer wat luchtiger ­čśë

Dit bericht is geplaatst in Nederland met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Verhuizing appartement is (bijna) klaar

  1. bep beernink de jong schreef:

    Nou 7 dec gaat het worden onze trouwdag jullie geluk,s dag en jullie hebben het toch maar geflikt jullie mogen best trots op jullie zijn ook jullie zonen een geweldige team heel veel geluk in jullie nieuwe huis als alles klaar is kom ik even aan heel veel gr van bep beernink de jong

Reacties zijn gesloten.