We hebben ons droomhuis gevonden

We zijn nu anderhalve week in Frankrijk, in de Limousin. En wat we niet in zo’n korte tijd hadden verwacht, we hebben ons droomhuis gevonden. Hier alvast een impressie van het huis.

We hebben in korte tijd veel huizen gezien. Via verschillende websites, zowel makelaars als particulieren, hadden we een aantal huizen geselecteerd. De huizen die we hadden geselecteerd waren heel uiteenlopend. In het verleden, toen we ons huis in Nederland nog niet hadden verkocht, hadden we ook al rondgekeken, maar doordat we ons huis nog steeds niet hadden verkocht, zijn we daarmee gestopt.
Heel verschillende huizen dus, met 2 gites, met zwembaden, met 2 hectare grond erbij, we hebben geweldige huizen gezien. Op ons lijstje te bekijken huizen stond ook een “vakantiehuisje”. Klein, en niks erbij, maar Martin keek hier al een tijd naar, en wilde het beslist zien.
En daar vielen we. We hadden ons dus ingesteld op “klein” , en dat viel bij binnenkomst al erg mee, dat was punt 1. Verder was het knus, een leuke haard met houtkachel, een gezellige keuken, meteen een “thuisgevoel”. Boven viel tegen, onder het schuine dak, wel 3 slaapkamers en een badkamertje, maar dat hield niet over. Hoe we ook aan het meten waren, we zouden er geen behoorlijk 2-persoonsbed inkrijgen.
En inderdaad, voor een vakantiewoning kon het, een twijfelaartje, en een wat verouderde badkamer, en genoeg bedden voor een gezin, met stapelbedden en meer. Maar voor semie-permanent? Toch een verbouwing dus? Daar zaten we niet op te wachten.
En gasten, als wij de kamertjes doorbraken, waar moesten die dan blijven?

De schuur buiten zou de oplossing moeten bieden, dat zou dan een g├«te moeten worden. Maar ja, zo groot was die nu ook weer niet… maar achter de schuur lag wel weer een prachtig veldje waar ik met een behoorlijke dosis fantasie mijn moestuintje al zag ontstaan ­čśë


Dit was eigenlijk niet de bedoeling. We wilden geen verbouwingen enzo, maar het plekje, werkelijk, dit was waar je van droomde als je het had over een huis in Frankrijk… toch …?

Dus eenmaal terug in onze g├«te begon het denken, overleggen, plannen maken. De volgende dag zijn we in de ochtend terug gegaan naar het kleine gehuchtje waar het huis staat. We hebben kennis gemaakt met de oude buurvrouw, Edith. En met haar schoondochter, en met haar zoon … die allebei ook in het gehuchtje woonden. Wat een lieve mensen allemaal. Niks gereserveerdheid, gewoon, heel vriendelijk. Waar bleef het clich├ę van die hooghartige Fransen? Wij deden in ons beste Frans ons best. De honden over en weer waren nog geen vrienden, maar ja, die taalbari├Ęrre he ­čśë

We hebben het nog eens aan de buitenkant bekeken, we hebben gewandeld in de omgeving. Alles voelde eigenlijk goed. En het huis, dat lachte ons toe, uitkijkend over het glooiende Limousin-landschap, en over de prijswinnende schapen van de zoon van Edith.


’s Middags hebben we nog meer huizen bekeken, maar eigenlijk wisten we het al.

We zijn gisteren terug geweest voor een 2e bezoek aan de woning, en hebben de plannen voor de noodzakelijke aanpassingen doorgenomen. Er moet een grote(re) slaapkamer komen, en de badkamer moet worden verbouwd.
En de schuur, ja, dat moet een zelfstandig gastenverblijf worden. Dat is nog wel een projectje. Maar dan hebben we ook een huis waar we ons thuisvoelen, waar onze gasten welkom zijn, en waar, ja, het Franse leven kan beginnen. Want daar is het allemaal om begonnen ­čÖé

En nu is het spannend, we hebben een bod uitgebracht. Onder de vraagprijs, want we moeten veel doen. We duimen, duimen en duimen. Het is een spannend weekend.

Dit bericht is geplaatst in Huizenjacht met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op We hebben ons droomhuis gevonden

 1. Paulien Haas schreef:

  We gaan duimen voor jullie

 2. Hans schreef:

  Wij ook. Mooi schilderij, maar plaats je bewust geen foto?

 3. marian -Piet schreef:

  Beste mensen,

  We hebben 15 jaar van” Maison Marianne” mogen genieten.
  Met een dubbel gevoel nemen we afscheid van dit mooie stukje ongerepte natuur,
  We wensen u veel leefgenot en laat alles over je heen komen.
  Het blijft genieten van die heerlijke rust.
  Au revoir.
  Marian-Piet

  • Ivonne schreef:

   Dag Piet en Marianne,
   we zijn dus gevonden ;), bedankt voor de goede wensen. Morgenochtend in alle vroegte pakken we onze hond en kat weer in en rijden we, met een heel goed gevoel, weer huiswaarts. We nemen binnenkort graag contact op,
   tot horens, Martin en Ivonne

 4. I. de Bruijn schreef:

  Ik hoop voor jullie dat alles snel rondkomt. Heel veel geluk en plezier met jullie droomhuis. Het is goed om fijne plek te zoeken. Aan het huis, garage en schuren kan je t.z.t. nog veel doen. De plek moet je vooral goed bevallen. Wij wonen in een huis waar onze honden ruimte hebben, wij genieten van de rust en natuur en binnen enkele minuten zijn we in een prachtig stadje, terrasjes en winkels. We wonen er nog niet permanent, hadden werk en ik weet nog niet of ik tegen die hele lange stilte in de winter kan. We gaan het uitproberen. Nogmaals veel geluk!

  • Ivonne schreef:

   Dag Ineke, dank je wel voor je reactie. Het is rond. We zijn er dolgelukkig mee. Het huis is leuk, maar we hebben zeker mooiere gezien. Maar dit plekje is onbetaalbaar, en dat heeft ook bij ons de doorslag gegeven. Voor de winter hebben we een appartement in Nederland. Heel comfortabel ­čśë

   • I. de Bruijn schreef:

    Bonjour Yvonne, gefeliciteerd! Heel veel geluk in ‘La Douche France’, dat gaat lukken, zeker nu jullie ook een plek in Nederland hebben. Voor mij is dat ook heel belangrijk. In de winter is het hier heel rustig, we willen dat deze winter toch een tijdje meemaken. Maar ook als ik in Nederland kom, dan geniet ik met volle teugen van kinderen, kleinkinderen, vrienden, strand, natuur enz. Het huis in Frankrijk staat op een heuvel, in het bos, grote grasvelden en een mooi bos. De edelherten reetjes, vosjes, uilen, wezels, eekhoorn, zevenslapers enz. lopen hier ook rond. Dus het is wel een luxe te wonen waar je wilt.
    Het is een uitstekende plek om te verhuren, vooral aan mensen met honden, want de honden kunnen hier loslopen en hoeven niet naar een asiel of kennel. We hebben dat nooit gedaan, maar misschien gaan we dat voor enkele weken wel doen. Nu zijn we nog wat aan het verbouwen/opknappen.
    Jullie veel plezier in het opbouwen van jullie paradijsje. Ik ben benieuwd hoe dat zal verlopen. Nog een fijne dag! Hartelijke groet.

Reacties zijn gesloten.