De natuur lonkt …

Als er in onze omgeving, bijvoorbeeld de Soesterduinen, een uil is gesignaleerd, dan wil iedereen weten in welke boom, en zie je vaak fotografen met statief en camera in de buurt van deze boom wandelen. Ook ik heb dat geprobeerd, en de uil ook gezien, maar niet echt mooi op de foto gekregen.
Dag 61 uilDan nu ons toekomstige paradijsje in Frankrijk. Een vriend van de huidige eigenaren, Ad, heeft met name in 2012 bijgehouden wat er aan vogels in het gehuchtje is gezien.
Nou heb ik met enige regelmaat in Nederland een “vogel-foto-hut” gehuurd, waar je de dag doorbrengt in een half in de grond ingegraven hut met een ondiep (vijverfolie) watertje voor de deur, waar vogels met regelmaat worden gevoerd, en/of een bad komen nemen. Erg leuk, en als je geluk hebt, dan fotografeer je op zo’n dag wel 10 soorten vogels.
Dit aantal van 10 zou in Frankrijk wel eens flink overschreden kunnen worden.
Ik verheug mij op het fotograferen van de onderstaande door Ad waargenomen vogels:

1. Hop
2. Roodborst tapuit
3. Boerenzwaluw
4. Wielewaal
5. Vlaamse Gaai
6. Buizerd
7. Ekster
8. Kraai
9. Kauw
10. Merel
11. Mus
12. Turkse Tortel
13. Houtduif
14. Spreeuw
15. Vink
16. Groenling
17. koolmees
18. Torenvalk
19. Heggemus
20. Roodborst
21. Nachtzwaluw
22. Bosuil
23. Lijster
24. Bonte Specht
25. Groene Specht
26. Putter
27. Klauwier
28. Kneu
29. Reiger
30. Geelgoers
31. Boomkruiper
32. Boomklever
33. Winterkoning
34. Roodstaartje
35. Nachtegaal
36. Wespendief
37. Kerkuil
38. Pimpelmees
39. Zwartkop Tuinfluiter
40. Beflijster
41. Rode Wouw
42. Sperwer
43. Havik
44. Putter (distelvink)
45. Koekoek
46. Spreeuw
47. Kwikstaart
48. Fitis
49. Kraanvogel

Sorry voor iedereen die hier niet warm voor loopt :), dit is de vliegende have, 49 soorten, is het niet ongelooflijk? ik heb er nog niet de helft van voor mijn camera gehad!

Op de grond is waargenomen: Een soort hamster (nog niet bekend welke), kikkers, hagedissen, de Couleuvre (slang), een Zevenslaper (ja, we hebben een heuse relmuis in de schuur ;), en deze liet zich ook even in een donkere hoek zien, sorry voor de kwaliteit), verder eekhoorntjes, en heel soms ree├źn in het dal waar het huis op uit komt en soms een vos, maar die zien onze kippenhoudende buren liever niet ­čśërelmuisjeKortom, ik denk dat ik mij daar prima ga vermaken, en ga serieus nadenken over een mogelijkheid van een eigen soort vogelhut :), laat de lente maar beginnen…!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar De natuur lonkt …

  1. Ad Kapteijns schreef:

    ik heb nog een leuke foto van de zevenslaper, relmuis of loir zoals men ze in Frankrijk noemt. Ook genomen in de schuur. Kan deze foto echter niet op deze blogpagina plaatsen. Misschien op andere manier?

Reacties zijn gesloten.