Tweede huis in Frankrijk?

We worden een beetje treurig over de verwachtingen op de huizenmarkt, en als het zo doorgaat wonen we hier over 5 jaar nog. Dus we bedenken alternatieven. Dan toch een tweede huis(je) in Frankrijk? En er niet gaan wonen dus? Het is niet hetzelfde natuurlijk, verre van dat, en je houdt de zorgen over een huis in Nederland met een tuin die onderhoud vraagt, zucht. Het is niet makkelijk op het ogenblik. Maar het is natuurlijk wel een luxeprobleem. Zoveel mensen die om veel dringender redenen hun huis moeten verkopen. We denken nog even door, mogelijk gaan we in het voorjaar een heel andere categorie huizen bekijken. En we leren nog even door. Dat is het voordeel, we spreken redelijk Frans straks…

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei. Bookmark de permalink.

2 reacties op Tweede huis in Frankrijk?

 1. Harrie Claessens schreef:

  Wij hebben 2 vakantiewoningen voor verhuur. En eventueel ook te koop.
  Misschien een idé voor jullie om te huren(kopen) om een deel van Frankrijk te leren kennen. De huizen staan in Cuxac-Cabardes aan de D118 tussen Carcassonne en Mazamet, in de Aude.(11)
  Met vriendelijke groeten

  • Ivonne schreef:

   Ja, huren zou zeker een optie zijn. Maar, de lol was eigenlijk ook lekker in de tuin werken, je eigen omgeving creeren etc. iets wat je dus alleen doet als het je eigen huis(je) is. . Als we er echt zouden gaan wonen, maar dan moet ons huis eerst zijn verkocht, dan is onze keus op het zuidelijke deel van de Dordogne gevallen, de Dordogne noir. Wanneer het om een tweede huis gaat, en we dus vaker heen en weer zullen gaan, dan zal het eerder de Limousin worden. Dat zijn dus de regio’s waar we zoeken. Jullie vakantiewoningen staan helaas een heel stuk zuidelijker.

Reacties zijn gesloten.