We zijn weer thuis …

We zijn dus een week naar een gîte in de Charente geweest. Het was een leerzame en nuttige periode. Het huisje was een zogenaamd Maison Caractère, en dat betekent een stenen huisje, met kleine ramen. En omdat het buiten donker weer was, met veel regen, was het binnen ook erg donker, en hadden we eigenlijk de hele dag de verlichting aan. Erg ongezellig. De regen was  een ander verhaal, we zijn nog een dag naar “ons” gebied in de Perigord noir (behoorlijk noordelijk in de Dordogne) geweest, de enige dag dat we mooi weer hadden. Daar spraken we met iemand die vertelde dat met name juli enorm slecht weer was geweest, met heel veel regen.
Wat we niet willen, weten we nu, dat is in de zomer de hele dag binnen zitten, EN de hele dag regen. Daarvoor willen we niet naar Frankrijk. Dus we gaan een 100 km. zuidelijker naar een huis zoeken (maximale afstand af te leggen op één dag), EN geen oude woning met kleine ramen. Leerzame week dus! En o ja, we willen ook niet in de Charente wonen, we vinden de natuur elders toch mooier, en houden ook van een meer heuvelachtig terrein.
We zoeken verder!

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.