Er zijn toch normale Fransen!

De laatste tijd heb ik alles gelezen over Frankrijk wat los en vast zat. Ik ben lid van de bieb, en de zoekmachine is oneindig heb ik ontdekt, vanuit de hele regio kan ik zonder enige bijbetaling alle boeken bij elkaar plukken die ik wil lezen. Ik begon natuurlijk met Peter Mayle. Daarna volgde een lange reeks van boeken,  geschreven door buitenlandse huizenbezitters in Frankrijk. Maar, de meeste schrijvers maken karikaturen van hun buren, hun bezorgers, hun overige Franse contacten. En ik merkte dat ik er genoeg van begon te krijgen, opnieuw te lezen dat de inwoners van Frankrijk wel een heel bijzonder volkje zijn, en dat er eigenlijk geen normaal persoon tussen zat. De mensen zijn zelden zo normaal als de schrijver of schrijfster van het boek. Zo ongeveer het laatste boek dat ik in handen heb gekregen is ’n Petit bonjour van Theo Schildkamp. Eindelijk gewone verhalen over de omgeving, de mensen, de natuur. Wat een verademing om te lezen dat de mensen die in de omgeving van Theo wonen gewoon mensen zijn zoals jij en ik. Natuurlijk, er is een aanleiding om de mensen in zijn boek op te nemen, maar dat zijn leuke, dagelijkse gebeurtenissen. Een handzaam boekje, om te lezen met een glimlach door mensen die van Frankrijk houden. Een aanrader dus, ’n Petit bonjour door Theo Schildkamp. Ik vond ook de website van Theo, een veelzijdige kunstenaar. Neem eens een kijkje: Studio midi

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.