Windmolen in de Provence

Nou hadden wij al heel wat tijd met de caravan en later de camper in Frankrijk doorgebracht, maar ik had nog nooit een Franse molen gezien. Vorig jaar reden we in de Alpes-de-haute-Provence, toen ik van de weg af ineens een stuk verderop een windmolen zag staan. Die moest ik van dichtbij zien! Gelukkig was de molen een terugkerende baken, anders zou het moeilijk te vinden zijn geweest. Maar we hebben hem gevonden, de Franse molen! Het is een mooi, gaaf exemplaar. We waren er helemaal alleen, en hebben (het was bloedheet) de luifel uitgedraaid, en met als uitzicht deze molen hebben we heerlijk gelunched.

Voor de liefhebbers, de molen staat dus in de Alpes-de-Haute-Provence, in het kleine plaatsje Montfuron (189 inwoners). Hij dateert uit het midden van de zeventiende eeuw en kan elke zaterdagmiddag worden bezocht voor de prijs van 1,50 voor een volwassene en 0,50 cent voor een kind.
Wij waren er niet op zaterdag, en zijn na de lunch weer doorgereden.

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Windmolen in de Provence

  1. olga schreef:

    wat een beeldschone molen zeg

Reacties zijn gesloten.