Wat een verdriet!

Onze 13-jarige siamees Yasmin heeft een verstopping in de neus. Volgens een kijkoperatie vorig jaar zit ergens in de buis van eustachius littekenweefsel. Daar zit dus een vernauwing, die erger wordt gemaakt door een chronische ontsteking op die plek. Dat laatste is bestreden met Prednison en steeds opnieuw een antibiotica-kuur. Die strijd waren we aan het verliezen, ze werd benauwder en benauwder. Afgelopen nacht snakte ze ruim een half uur naar lucht. Het eind diende zich aan, we willen niet dat ze stikt. Vandaag hadden we een afspraak bij de dierenarts, waarbij we al aangaven dat het waarschijnlijk om inslapen zou gaan. De hele dag verdriet, wat een narigheid.

De da had er ook geen goed gevoel over, een verder gezonde kat, die alleen een vernauwing in de neus heeft. Toch nog maar een shot met een zwaar antibiotica geprobeerd, het werkt maximaal 2 weken, en wordt ook gebruikt bij poezen met chronische niesziekte die naar een pension gaan. Dus ze is er nog, zo onwerkelijk na deze hele dag afscheid nemen… ok. het is uitstel, we weten het, elke twee weken een injectie (voor die prijs;)) dat houd je geen jaren vol, maar voor nu is de dood hopelijk weer even afgewend…ze heeft zojuist gegeten, die Yasmin toch… Frankrijk zal ze waarschijnlijk niet meer meemaken, maar voor nu ­čśë

Dit bericht is geplaatst in Onze huisdieren. Bookmark de permalink.

3 reacties op Wat een verdriet!

 1. Loes schreef:

  Nog even aankijken dus Ivonne. Is er dan verder qua operatie/ingreep niets te doen? Second opinion in Utrecht wellicht? Naar hoor voor het diertje en ook voor jullie.

  • ivonnewierink2 schreef:

   Ik ben in de kliniek voor kleine huisdieren in Amsterdam geweest, daar is allerlei onderzoek gedaan, inclusief een kijkoperatie. Daarna een second opinion in Utrecht laten doen. De diagnose was hetzelfde, de neus slibt dicht, en daar is bij een poes niets aan te doen. Te klein, te teer, te… weet ik veel. In een tijd waarin zoveel kan, is het niet mogelijk een dergelijk klein defect te verhelpen.

 2. olga schreef:

  ach jeetje wat een nare aandoening he
  dus gelukkig nog ff geen afscheidt

Reacties zijn gesloten.