Daube uit de Provence

Omdat ik uit de bieb alles lees wat los en vast zit, als het maar Frankrijk is, ontdek ik meteen alle windstreken in Frankrijk. Afgelopen week las ik het boek “Passie voor de Provence” geschreven door de Amerikaanse Yvonne Lenard. Ik ga het boek niet aanraden, tenzij het om de recepten gaat die hier en daar in het boek voorkomen. Voor de rest vind ik het een vrij fantastisch verhaal, waarin niet de Provence, maar de schrijfster het onderwerp is.

Een van de recepten is Daube uit de Provence. Dat lijkt op Boeuf Bourguignon, maar heeft niet iets meer van de eigen streek.
Waarschijnlijk heeft ieder zichzelf respecterend land wel z’n eigen stoofschotel. Maar de Daube is een aanrader, zo hebben we inmiddels ontdekt. Er gaat een hele fles wijn in de pan, samen met het vlees, de wortelen, de uien, knoflook, laurier, champignons,sjalotten,tomaten puree, wijnazijn en zout en peper staat dit een paar uur heerlijk te stoven. Zou de Dordogne ook een streekstoofpot kennen ­čśë

Dit bericht is geplaatst in De Franse keuken. Bookmark de permalink.