Zomer en een bijna-drama

Gisteren was een hete dag, on-Nederlands, maar heerlijk. Een lome leesdag in de tuin. Niet doen, uitrusten. Afgelopen nacht was net zo on-Nederlands warm, de thermometer in huis gaf 26 graden aan. Een warme zomernacht, dat was alweer lang geleden. De poezen binnen, het kattenluik dicht, geen krolse schreeuwende katers rondom het huis. Nicky sliep op het balkon, dacht ik. Dat was in ieder geval de situatie toen we gingen slapen. Dan wakker worden, een schreeuwende Siamees. Huh, aan de buitenkant van het kattenluik? Ze was toch binnen, of uh, op het balkon?
In de Berkenboog naast het huis, en tegen het balkon aan, zit al weken een duivennest. Nicky is via die boog naar beneden gegaan, en heeft onderweg ws. een greep in het duivennest willen doen. We inspecteerden het nest, minimaal twee jonge duiven keken hongerig terug. Oeps, moeder duif had de vleugels genomen! Van 8.00 tot 12.00 uur bleef het nest angstvallig leeg, geen volwassen duif te bekennen. Met graan probeerde ik duiven naar de tuin te lokken, en moeder- of vaderduif weer even te herinneren aan de hulpeloze wezentjes die, als er niet snel hulp kwam, dood zouden gaan in die hitte. Het telefoonnummer van de vogelopvang lag klaar, ik gaf het tot 12.30. Dan geklapwiek, moeder duif was terug. De kleintjes kregen direct wat ze nodig hadden.
Poes is weer buiten, het wordt een lange zomer…

Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Zomer en een bijna-drama

  1. olga schreef:

    ach gossie arme duifjes ,gelukkig is het goed gekomen allemaal

Reacties zijn gesloten.