Vandaag Tarte flambé gemaakt, wow!!

Alweer een recept uit mijn wonderkookboek uit Amersfoort, en zo ontzettend lekker! Volgens de overlevering is dit ooit bedacht door een bakker die wat restanten brooddeeg had. Van mij mag hij blijven! Zo eenvoudig, en zo lekker!
Je neemt een hoeveelheid brooddeeg (in dit geval, twee kleine taarten van 400 gram bloem) en rolt dit flink uit. Beleggen met een laag crème fraîche, en daarop dunne ringen uien en uitgebakken spekjes. Dit 15 minuten in de oven en meteen opeten, zo lekker!! Men noemt het ook wel spek- en uientaart uit Lotharingen (daar zal die bakker dan wel hebben gewoond ;))

Eet smakelijk!! Echt even uitproberen, zo lekker!! Het Franse koken begint al een beetje te komen, nou, het huis nog 😉

Dit bericht is geplaatst in De Franse keuken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Vandaag Tarte flambé gemaakt, wow!!

  1. Petra schreef:

    Ziet er goed uit. Staan er ook lekkere zoete taarten in, die je aan visite kunt laten proeven?

Reacties zijn gesloten.