De Franse keuken – Boeuf bourguignon

Een aantal dagen geleden liet ik al weten bij de Witte boekhandel in Amersfoort een werkbaar kookboek over de Franse keuken te hebben gevonden. Het plan is daar elke week een recept uit te maken, om zodoende de specifieke kookkunst alvast wat onder de knie te krijgen. Je moet toch wat, zolang het huis in Nederland nog niet is verkocht!

Afgelopen week kwam Jaap gezellig mee-eten, en besloot ik het eerste recept aan te pakken. Boeuf Bourguignon, natuurlijk wel eens gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt, een uitdaging dus. Het bleek, in één woord, HEERLIJK. Toch weer een recept dat in mijn “beproefde succes-recepten-map kan worden gedaan. Volgens de beschrijving is het de bedoeling het gerecht te maken met Bourgogne, en dat had ik niet in huis, maar met de Vieux Papes bleek het in ieder geval ook heerlijk.

Voor wie het recept wil hebben, laat maar weten!

Dit bericht is geplaatst in De Franse keuken. Bookmark de permalink.