Conversatieles vs. taalles

Vandaag heb ik een moeilijke beslissing genomen. In januari heb ik het Prisma zelfstudieboek Frans gekocht, en heb ik een afspraak gemaakt met een dame die hier in het dorp conversatielessen geeft. We hebben toen afgesproken dat ik de zelfstudie zou doen, en dat zij mij zou begeleiden. Daarbij heeft zij benadrukt geen docent te zijn, maar daar heb ik dus veel te makkelijk over gedacht. Het bleek toch niet goed te werken. Ik heb veel geleerd vanaf januari (ik begon bij nul), maar liep toch vast.
Vanochtend heb ik kennis gemaakt met een bevoegde docent Frans. Al na 5 minuten werd er in het kort een opzetje van een Franse zin op het bord geschreven. Een echte docent dus, en het voelde prima! Ik heb dus met spijt in het hart afscheid genomen van de dame van de conversatieles, wie weet later, en mij opgegeven bij
ViaFrance in Hilversum. De afspraak is dat ik via een stoomcursus waar ik hard aan zal moeten werken het niveau bereik zodat ik in september bij een bestaande groep kan invoegen. Eerst veel herhaling, maar dat zal snel gaan. Ik ga weer aan het werk dus, het tekstboek en werkboek van de gebruikte methode “C’est bien ça” zijn onderweg!

 

Dit bericht is geplaatst in De Franse taal. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Conversatieles vs. taalles

  1. Gaby Kooijman schreef:

    Succes ermee!
    Het is zonde van je tijd en moeite als je vastloopt. Maar dit zal best pittig worden.
    Dat Frans is ook zo’n r*t-taal…..

    Maar het vertrouwen in jou is groot dus het gaat je vast lukken!

Reacties zijn gesloten.