Weer terug uit Frankrijk!

Wat een ellende, internet op campings in Frankrijk. We hadden het geloof ik wel heel erg slecht getroffen daarmee. Maar gelukkig doet het internet thuis het weer prima! Dus even een verslagje achteraf.

We waren op zaterdagavond rond spitsuur op de rondweg van Parijs, en hadden eigenlijk geen drukte verwacht. De waarheid bleek echter anders, het was zelfs behoorlijk druk, dus we hadden wat oponthoud. Kort daarna hebben we dan ook een camping gezocht, even ten zuiden van Parijs.

Na de overnachting zetten we koers naar het nieuwe huis van onze zoon in Dournasac, in het gehuchtje Arrivaud. We zijn heel benieuwd. Gelukkig kan het navigatiesysteem de plek op de coördinaten vinden, wij zouden het lastiger hebben gevonden! Omdat er bijna geen verkeer in de wijde omtrek is, bleek dat onze aankomst met de diesel-camper al van verre was te horen, zodat er een heel ontvangstcomitée klaarstond…

En toen was het onze beurt. In de omgeving, de Haute Vienne, zouden we twee huizen gaan bekijken. Het eerste huis was een droomhuis, op een droomlokatie, met een waanzinnig uitzicht. Echter, het was heel erg klein, en geen internet. Het is nog niet helemaal uit ons hoofd, maar … dit gaat het niet worden vrees ik. Het tweede huis lag in een gehuchtje, en dat was het gewoon niet. Wel veel ruimte, zowel binnenshuis als buitenshuis, maar beslist niet erg Frans. Het gehuchtje sprak ons wel erg aan overigens.

De dag erna gingen we naar de Lot-et-Garonne. Al onderweg zagen we het landschap veranderen, ruig, rotswanden, meer bossen, en minder open dan de Haute Vienne en de Dordogne. En, ondanks dat het mooier weer zou zijn dan in de Dordogne, het begon ook te regenen onderweg ;). We kwamen in de middag aan, en reden via een redelijk drukke weg naar de camping. En toen, vanaf die drukke weg, zag ik HET HUIS. Ja, maar zo wilden we niet wonen! We hebben contact gezocht met de eigenaar, en gezegd dat we de volgende dag niet zouden komen. Erg jammer van de rit, en wij hebben ervan geleerd dat we door moeten vragen op dit soort zaken.

We zijn nog diezelfde dag teruggegaan naar het Noorden, en hebben vervolgens drie dagen in het dorp op de camping gestaan waar we eigenlijk tot nu toe de twee huizen hebben gezien die we wel leuk vinden. We hebben de tijd gebruikt om veel te wandelen in de omgeving, en zo het dorpje en de omgeving te leren kennen. Het is er voor ons eigenlijk nog steeds leuker op geworden.We hebben overigens ook besloten dat onze eindbestemming in ieder geval de Dordogne wordt.

Aan het eind van onze reis hebben we nog een huis gezien in de Auvergne. Een beslist prachtig huis, maar voor ons niet op een aantrekkelijke lokatie. We kenden de Auvergne niet goed genoeg, en hebben de tijd voor de bezichtiging en de tijd erna gebruikt om de omgeving wat te leren kennen. Het sprak ons in ieder geval minder aan.

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei. Bookmark de permalink.

5 reacties op Weer terug uit Frankrijk!

 1. Gaby Kooijman schreef:

  Dat gaat zo te lezen nog niet meevallen om een huisje te vinden.
  Het lijkt me wel een geweldig avontuur. Jullie kijken er vast ontzettend naar uit.
  Ik wens je nog veel succes met zoeken, beslissen en het wagen van de sprong en lees natuurlijk nog eventjes mee!

  Groetjes
  Gaby

  • ivonnewierink2 schreef:

   Ja, dat klopt, wij wanhopen ook wel eens. Martin verzuchtte toen we thuiskwamen, wat hebben we hier eigenlijk een hoop comfort 😉

 2. Martine schreef:

  Leuk je blog gevonden te hebben. Ik ga je volgen. Tipje; Lees zoveel mogelijk ervaringsverhalen van andere emigranten in Frankrijk. Iedereen doet het op eige wijze en daar hebben wij heel veel van geleerd en meegeleeft, veel feedback en antwoorden mee ontvangen.
  Leuke ontdekkingstocht gewenst!
  M&M Aveyron

 3. Henri meijer schreef:

  Wij wonen sinds 4 jaar in Frankrijk, hebben het geweldig naar onze zin, en ik heb een advies: neem de tijd om de goede stek te vinden. Wij hebben bijna 100 huizen bekeken, en uiteraard was het niet het honderdste huis dat we kozen maar we leerden wel heel veel. Momenteel voelen we ons volledig geïntegreerd in onze nieuwe Franse gemeenschap. Geweldige mensen, alleen maar positieve ervaringen. Ik zoek nu nog mijn eerste Nikon DSLR.
  Volgorde was bij ons dus iets anders.

  succes en groet Henk Meijer
  (we hadden dezelfde gebieden als voorkeur)

  • ivonnewierink2 schreef:

   Dank je wel. Ja, ik denk ook dat we veel meer huizen moeten bekijken. Maar het lijkt nu zo zinloos, we zitten vast door het niet kunnen verkopen van ons huis. En als de statistieken gelijk krijgen, dan kan dat nog wel 3 jaar duren ook! Wat een camera betreft, Nikon is in ieder geval de goede keuze, als je adviezen nodig hebt? Ook hiervoor geldt, vraag je eerst af wat je ermee wilt gaan doen, zowel met de camera als met de foto’s!

Reacties zijn gesloten.