Moustiers St. Marie in de Provence

Zojuist weer naar Franse les geweest. Heel voorzichtig maak ik wel wat vorderingen, maar het blijft een moeilijk taal. Maar, ik zet stug door, ik ZAL het onder de knie krijgen! Ik ben de lesstof aan het herhalen omdat ik duidelijk op verschillende punten de boot had gemist. Daarnaast heb ik via marktplaats beslag kunnen leggen op leesboekjes voor HAVO-niveau, en met het woordenboek ernaast lees ik die door. Elke dag minimaal één hoofdstuk. Langzaam maar zeker begint de taal toch een beetje te dagen.

Omdat ik nu lekker in de stemming ben, heb ik nog wat foto’s van onze Frankrijkreis van vorig jaar (vakantie, geen huizenjacht) bewerkt, ik heb er nog genoeg te doen. Ik ga maar eens beginnen met wat van die foto’s in de blog te gebruiken, ze staan te koop, maar zelf doe ik er veel te weinig mee.

Deze foto is genomen in Moustiers St. Marie in de Provence. Een heerlijk dorpje tegen een heuvel aan, met een levendige markt en precies zoals je je een Frans dorpje voorstelt. Erg leuk, met een heerlijk Frans pleintje met platanen, waar ook het VVV-kantoor is gehuisvest.

We hebben in een atelier daar een prachtige lamp gekocht, zodat we nog erg vaak aan dit leuke dorpje terugdenken.

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei. Bookmark de permalink.