We missen een doel…

Twee weken geleden waren we op een beurs van het blad Maison en France. Een interessante beurs, met veel Franse makelaars natuurlijk, en veel lezingen. Wij schoven aan bij de auteur van het boek “Help een huis in Frankrijk” Bob Latten, en bij een makelaar uit de Bourgogne, waarvan de naam mij is ontschoten. We gingen ontgoocheld naar huis.


Twee voor ons ernstige zaken kwamen aan bod, allereerst hebben we meegekregen dat je niet in de Dordogne moet zijn, omdat het daar teveel regent. Verder werd gevraagd wat HET DOEL was van de mensen die naar Frankrijk gingen verhuizen. Want zonder doel moest je niet weggaan.

Een gevoel van paniek bekroop ons, een toekomstbeeld van een in grijze regenbuien gehulde Dordogne, waar wij zaten, zonder doel. Help. Het werd tijd voor bezinning. De regen is inmiddels in onderzoek, en begin mei gaan we het gewoon nog eens ter plekke onderzoeken. Maar dat doel, dat wordt moeilijker. Zou dat mogen, achteraf je doel opstellen? We doen maar alvast een gooi, we voelen ons inmiddels erg doelloos op dit moment. Paniek bekruipt ons als er kijkers komen voor ons huis. We hebben nog steeds geen doel! We laten een aantal idee├źn de revue passeren:

 • In het zuiden is het mooier weer, dus we hebben langere zomers, meer buitenleven.
 • Het is een avontuur.
 • Ik wil graag een moestuin hebben
 • Fruitbomen willen we, en ik wil fruit gaan inmaken
 • Martin heeft lekker de ruimte om te gaan hardlopen
 • Nieuwe cultuur leren kennen
 • Nieuwe vrienden maken

Tja, meer kan ik zogauw even niet bedenken. Zijn dit doelen? Of redenen om te verhuizen? En zijn ze legitiem? Geen idee, maar je moet wat. Zonder doel mochten we niet weg. Dat is gelukkig nu opgelost ­čśë

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei. Bookmark de permalink.

2 reacties op We missen een doel…

 1. Het is handiger om vragen over dit soort zaken op ons forum over Frankrijk te stellen. Er zijn bijna 3000 gebruikers die vele duizenden discussies hebben gevoerd over het gaan wonen in Frankrijk (even registreren en je kunt van het enorme archief gebruik maken).
  De auteurs van het genoemde boek zijn niet direct de raadgevers aan wie ik zou denken bij het vragen van een Frankrijk-advies.
  Succes.
  De vermelding op onze website is geplaatst.
  W. Bavelaar

  • ivonnewierink2 schreef:

   Dank je wel! Ik ben al geregistreerd, en druk in gesprek over de regen in de Dordogne ;), en daar heb ik vandaag een paar heel interessante stukken over ontvangen van een van de forumleden die daar een hele studie van had gemaakt. Ik zal daar ook in het forum verslag over uitbrengen!
   Groet, Ivonne

Reacties zijn gesloten.