Onze zoon heeft al een huis in Frankrijk

Rondom de jaarwisseling hebben onze middelste zoon en zijn vriendin het koopcontract getekend voor een (tweede) huis in Frankrijk. Het is de bedoeling dat hier de vakanties met het gezin worden gevierd, en er wordt al druk verbouwd. Wij hebben het huis nog niet gezien, en als we begin mei naar Frankrijk gaan, dan willen we zeker een bezoek brengen. Zoon Dave en vriendin Jacky zijn er dan druk aan het werk, want er moet nog wel heel wat gebeuren voordat dit het droomhuis wordt. Er is inmiddels een nieuwe keuken geplaatst, want dat was als een van de eerste klussen hard nodig.

De woning, met de gele luiken, zit links vast aan een aanbouw die geen eigendom is. Het rechtergedeelte wel, dat was altijd in gebruik geweest als schuur en is nu bedoeld als toekomstige woonkamer, met een bovenverdieping die er nu niet in zit voor slaapkamers.
Van oorsporng kent de woning geen huiskamer. Dat wordt dus nog een hele klus. Het huis staat in een gehuchtje, Arrivaud, behorend bij de gemeente Dournasac in de Haute Vienne. Dat wordt dan onze eerste oponthoud in Frankrijk, we willen hier een overnachting in de voortuin maken, naast de oude waterpomp. Wordt vervolgd.

Voor alle Nederlanders in Frankrijk met een klein beetje heimwee hier een oer-Hollandse reportage van 1 minuut van de Boerenmaandag in Nijkerk van vandaag 18 april, compleet met oliebollen, poffertjes en meer!

Boerenmaandag in Nijkerk from Ivonne Wierink on Vimeo.

Dit bericht is geplaatst in Frankrijk allerlei. Bookmark de permalink.