Franse les te snel?

Nog erg veel pijn maar nu toch even hier de wederwaardigheden van vandaag!

De Franse les gaat te snel. Ik had zelf al de Prisma zelfstudiemethode aangeschaft, en vond in januari van dit jaar een Franse lerares die conversatielessen geeft. Maar er valt nog niets te converseren, ik zal eerst de basis moeten kennen. Een keer in de week heb ik een uur les. Ik merk nu dat ik uit de pas ga lopen, ik ga te snel door het boek, het blijft te weinig hangen. Het toepassen lukt niet. We hebben even overlegd, en ik ga ten dele terug naar de basis. Ik heb het lesboek Frans voor HAVO 1 besteld, en het bijbehorende werkboek plus oefen-CD’s. En dat ga ik naast de zelfstudie doen die ik al deed. En daarmee dus wel iets langzamer. Nu maar hopen dat het dan beter blijft hangen! Als het via twee methodes nog iet lukt! Ik ben benieuwd naar de boeken die nog niet binnen zijn.

Vanochtend ben ik even op kraambezoek geweest bij de buren, die jonge Parkieten in de volière hebben. Tja, of het nou schoonheden zijn 😉

Vanavond dronken we koffie in de tuin, toen we ineens een hard blazen hoorden. Er bleek een luchtballon bijna boven de tuin te komen, die duidelijk in de problemen was, en ook met gas nauwelijks hoger wilde gaan. Dat was even leuk om vast te leggen, voor de liefhebber!

Dit bericht is geplaatst in De Franse taal. Bookmark de permalink.